VA Monique Maassen

Wat is een Virtueel Assistent?

door Monique Maassen • 02/02/2021

Virtueel Assistent is het beroep met toekomst! In de Verenigde Staten al een ingeburgerd begrip, volop in opkomst in Europa. Snel zal je merken dat een geschikte assistent onmisbaar is voor de groei van je bedrijf! Een goede boekhouder betaalt zichzelf terug, hetzelfde geldt voor je online assistent.

Daarbij is je Virtueel Assistent zo veel meer dan een assistent. Denk eerder aan een zakenpartner die samen met jou wil gaan voor de groei van jouw onderneming! Je virtueel assistent is immers ook een ondernemer net zoals jij!

De voordelen van een Virtueel Assistent zijn groot; de facturen zijn immers ook fiscaal aftrekbaar, de sociale lasten zijn niet voor jou als ondernemer, het is laagdrempelig, ontzettend flexibel en inzetbaar voor datgene wat jij precies nodig hebt.

Laten we daarom maar gelijk alle vragen en onduidelijkheden de wereld uit helpen!  “Een virtueel assistent, ook wel een VA genoemd is een professional of specialist op afstand. Werkend vanuit een eigen kantoor ondersteunt en ontzorgt zij (zelfstandig) ondernemers om hun bedrijf verder te laten groeien.”  Dus wil je als ondernemer groeien en een juiste balans blijven houden tussen werk en privé zal je taken uit handen moeten geven.

Maar aan wie? En welke taken ga je dan uit handen geven? 

De ene Virtuele Assistent is namelijk niet de andere. Iedere Virtuele Assistent is uniek en heeft haar eigen expertise waarop haar dienstenaanbod is afgestemd. Diensten die vaak worden aangeboden zijn bijvoorbeeld ondersteunende werkzaamheden op het gebied van social media, website, administratie e.d. Maar ook op het gebied van organisatorische werkzaamheden is er een heleboel mogelijk. Eigenlijk kun je wel zeggen dat de werkzaamheden die een Virtueel Assistent zou kunnen doen eindeloos zijn. Er is héél veel mogelijk, met de juiste persoon! 

Wil jij weten wat ik voor u kan betekenen als Virtueel Assistent?

Gepubliceerd door vamonique

Virtueel Assistent Monique. Ik vind het fantastisch om iets te kunnen betekenen voor anderen. Van daaruit is ook het idee ontstaan om als VA van start te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: